Yin yang yogaverdieping voor kinderyogadocenten

Yin yang yogaverdieping voor kinderyogadocenten10 Nov 10:30 - 17 Nov 16:30 - Brecht
Intoyoga - kids, teens and adults

Route

In deze praktische module leer je hoe je asana's op een correcte wijze uitvoert en op een gedegen manier overbrengt aan je cursisten. In verschillende stappen leer je hoe je een asana op een veilige manier uitdagender kunt maken. Alle asana's van de zonnegroet worden één voor één behandeld, maar ook leer je hoe je ze in een flow kunt uitgevoerd. Er is veel tijd en aandacht voor de uitvoering, maar ook voor het vinden van rust, ontspanning en het uitwisselen van ervaringen. Je leert meer gebruik te maken van natuurlijke alignment waardoor een houding je lichaam opent en kracht geeft en er tegelijk een gevoel van lichtheid en ontspanning ontstaat. Je krijgt meer inzicht in het Yin en Yang effect van een houding. Elke houding brengt namelijk zijn eigen specifieke effect teweeg in je lichaam en geest. Yin yoga draait om totale ontspanning, overgave, loslaten en het ontwikkelen van souplesse en lenigheid. Bij Yang yoga draait het om dynamiek, inspanning, uithoudingsvermogen en het ontwikkelen van een krachtig en sterk lichaam. Naast de verdieping in het fysieke deel van yoga is er ook aandacht voor de yogafilosofie, sanskriet benamingen van asana's en de rol van de adem. Tijdens deze module word je aangemoedigd om te werken aan je eigen yogapractice door te onderzoeken wat het effect van de verschillende houdingen is op jouw lijf is en welke weerstanden je daarin ervaart. Vanuit deze ervaring zul je merken dat het makkelijker wordt om kennis en ervaring te doceren in je les.

Informatie

Deze module is een onderdeel van de yogateacher opleiding. De module is ook te volgen door iedereen die verdieping wil in z'n yogabeleving? De module wordt in Almere gegeven door Jerry Linnemeijer van Shashaka Yoga en in Belgie door Ann van Turnhout van Intoyoga.
De cursus is inclusief lesreader en exclusief de verplichte boeken: Yoga als levenskunst en van Yin tot Yang.© 2019 Siguez